Blog

Buurtbewoners tegen Massagesalon

Buurtbewoners tegen vestiging Massagesalon

maruayIn de Kortrijkse wijk Sint-Elisabeth is nogal wat deining ontstaan nadat hier opnieuw een Thaise massage salon werd geopend, kort nadat op bevel van burgemeester Vincent Van Quickenborne op hetzelfde adres een Thaise massagesalon werd gesloten.
Met name de omwonenden vinden dit maar niets, hoewel de politie nieuwe controles belooft.
Dit is de derde erotische massagesalon in Kortrijk die hier in relatief korte tijd wordt gevestigd.

De vorige Thaise salon in de Burgemeester Gillonlaan ging op 18 februari dicht, nauwelijks tien dagen nadat de eerste klanten verwelkomd waren.
De Kortrijkse burgemeester ondertekende een sluitingsbevel na een controle van de politie, de sociale en economische inspectie en de dienst stedenbouw.
Vijf masseuses waren niet aangegeven bij de sociale zekerheid, terwijl de zaak verder geen vestigingsnummer had.

Dat er nu kort daarna een nieuwe massagesalon geopend is houdt de gemoederen onder de buurtbewoners bezig:

De Thaise meisjes worden sinds zondag weer op hoge hakken, koffertje in de hand, afgezet“, zegt Kathleen de Jaegere, die recht tegenover het massagesalon woont. “Tegen de meisjes hebben we niets, want die doen het werk wellicht tegen hun zin. We vinden wel dat de zaakvoerders moeten aangepakt worden. Die zijn met niets in orde. Er zijn op de website van Maruay Thai Massage weliswaar aanpassingen doorgevoerd, meisjes in lingerie staan er niet meer op en de mogelijkheid tot een ‘happy ending’ is verwijderd, maar geen kat die dat gelooft natuurlijk. Er dagen weer volop klanten op, die parkeeroverlast veroorzaken, want er is hier sowieso weinig parking. Iedereen is tegen“, vindt Katleen de Jaegere.

Het massagesalon is heropend? Daar wist ik nog niets van“, zei commissaris Dirk Biesbrouck. “We blijven het echter van kortbij opvolgen en nemen zeker nieuwe controles mee. Meer kan ik daar niet over zeggen“, aldus commissaris Biesbrouck.

Burgemeester Vincent Van Quickenborne stelt dat hij vanaf het begin heeft gezegd dat de sluiting van het massagesalon in de Gillonlaan niet definitief was en niet kan optreden tegen deze salon wanneer alles wettelijk in orde lijkt. Hij zegde evenwel toe dat hij de politie zal vragen om blijvend controles uit te voeren. Buurtbewoners moeten ook eventuele klachten blijven melden.

Er zijn overigens ook Thaise massagesalons in de Schuttersstraat nabij het stedelijk openluchtzwembad en in de Sionlaan in de Sionwijk. Die salons werken anoniem zonder reclameborden of neonpanelen, maar lokken klanten via websites.
Met die salons zijn er voorlopig geen problemen, ik heb geen weet van klachten van buurtbewoners“, besluit burgemeester Vincent Van Quickenborne.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *