Blog

Celstraffen voor mensenhandelaars

Thai-girlsTwee Thaise mensen handelaars zijn veroordeeld tot zes jaar celstraf en fikse geldboetes, terwijl 7 medebeklaagden een celstraf van 1 tot 3 jaar kregen opgelegd.
De veroordeelden hebben vrouwen in diverse massagesalons in België tewerk gesteld en werden gedwongen om de klanten een z.g. ‘happy end’ te bezorgen.
De twee hoofdbeklaagden bevinden zich evenwel nog in Thailand. Het openbaar ministerie beklaagde zich over het feit dat het onderzoek in Thailand geblokkeerd werd, waardoor beide beklaagden nooit ondervraagd konden worden.
De meisjes werden in Thailand geronseld, er werd hen een beter leven in Europa voorgespiegeld, door hen werk als masseuse aan te bieden, maar de dames moesten wel eerst 10 tot 20.000 euro betalen. Voor dit bedrag werd voor de nodige reispassen, visa en de reis zelf gezorgd. Omdat de meeste dames dit niet konden betalen, werkten ze op krediet. Hun verdiensten België gingen dus eerst naar hun schuldeiser, waardoor de meisjes van hen afhankelijk werden gemaakt.

Luc C. en zijn Thaise echtgenote runden massagesalon New Thai in Mechelen uit, en gaven toe dat de helft van de opbrengst van de meisjes voor henzelf was. Zij beweerden niet te weten dat deze dames illegaal in ons land waren. Ook de twee stiefdochters waren in de zaak betrokken, de vriend van één van hen vervoerde de meisjes wanneer nodig.
Bij controle van deze massagesalon op 23 april 2009 werden 3 illegale meisjes aangetroffen. De drie waren bang voor Luc C. en weigerden aanvankelijk een verklaring af te leggen. Later beweerden ze alle drie dat ze onder valse voorwendsels naar België zijn gelokt en tegen hun zin klanten moesten voorzien van ‘happy endings’.

De twee kopstukken kregen 6 jaar cel en een boete van 30.000 euro, Luc C. en zijn echtgenote 3 jaar en 10.000 euro, zij het met uitstel. Enkele andere betrokkenen kregen 1 jaar of 18 maanden met uitstel. Luc C. en zijn echtgenote moeten ook een vermogensvoordeel van ruim 70.000 euro, waarvan een aanzienlijk deel met uitstel, terugbetalen aangezien zijn hun opbrengsten hebben witgewassen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *